Wonen voor senioren

Onze seniorenwoningen bieden u veel gemak en comfort. Zo zijn ze altijd gelijkvloers en goed geïsoleerd. Vaak hebben ze een praktisch ingerichte buitenruimte die eenvoudig te onderhouden is. Bent u slecht ter been? Dan kunt u zich in deze woningen makkelijker voortbewegen. En in nieuwe woongebouwen is er meestal ook ruimte voor scootmobielen.

Bent u op zoek naar een stukje gezelligheid? Ook dan is een seniorencomplex vaak een fijne woonomgeving. Er is meestal voldoende plek om elkaar te ontmoeten. Soms is het zelfs mogelijk om aan leuke activiteiten deel te nemen in een ontmoetingscentrum in of vlakbij het gebouw.

In totaal hebben we in Schiedam meer dan 30 woongebouwen voor senioren. Op dit moment werken we hard aan een compleet overzicht. Corine Quist, Karel Leeuwangh en Marja van Buren vertellen alvast uitgebreid over de Wiltonflats, De Havenbogen en de Heijermansflat.


Met voorrang verhuizen?

Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u in aanmerking voor onze doorstroomregeling voor senioren. Met deze regeling kunt u met voorrang naar een seniorenwoning verhuizen. Jaarlijks stellen we een derde van onze seniorenwoningen voor deze regeling beschikbaar.

De voordelen

Onze doorstroomregeling maakt verhuizen naar een seniorenwoning extra aantrekkelijk. U krijgt voorrang, persoonlijke begeleiding en hoeft niet meer zelf te zoeken via Woonnet. Maar de regeling biedt nog meer voordelen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen dubbele woonlasten te betalen en kunt u administratieve ondersteuning krijgen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de regeling en waaruit hij precies bestaat? Lees dan onze brochure.

Ook in (ver)nieuwbouwprojecten reserveren we steeds een deel van de woningen voor de doorstroomregeling. Zoals bijvoorbeeld in De Buurttuin en in de Wiltonflats. Heeft u interesse in deze woningen? Dan kunt u dit doorgeven aan onze seniorenmakelaar Delaila.


Samenwerking

Onze doorstroomregeling hebben we ontwikkeld in nauwe samenwerking met seniore huurders, de gemeente Schiedam, de HOW, Seniorenwelzijn, het WOT en Rogplus. Zij waren allemaal vertegenwoordigd in onze projectgroep ‘Senioren en Wonen.’ De laatste drie dragen ook actief bij aan de uitvoering van de doorstroomregeling.