Nieuws

Gezocht: nieuw lid voor het Adviesforum Woonplus

Woon jij in Schiedam?  En woon je niét in een woning van Woonplus? Dan ben jij misschien wel het perfecte nieuwe lid van ons Adviesforum. Want we praten niet alleen graag met onze eigen huurders. We praten ook graag met onze buren!

20230816 023M.Muus

Wilt u wonen op een bijzondere historische plek?

Zoekt u een woning met een monumentaal karakter? Heeft u groene vingers? Wilt u graag wonen in een bijzonder straatje? En voldoet u aan de gestelde toewijzingsvoorwaarden? Reageer dan op de advertentie van Fabristraat 23 op Woonnet Rijnmond!

Fabriplein23 Web1

Staat jouw deur open voor iedereen?

Op 29 mei zijn we samen met de gemeente Schiedam en Meld Misdaad Anoniem een campagne tegen misstanden in huurwoningen gestart. Wat is Meld Misdaad Anoniem eigenlijk voor organisatie? Hoe garanderen zij dat een melding anoniem blijft en waarom zou je een melding doen? We spraken erover met Marc Janssen.

Marc MMA

Komt u ook wonen in de Hofjes van Wilton?

In oktober leveren we de derde en laatste Wiltonflat op. Bent u 55 jaar of ouder? Dan is dit dé kans om een plekje te verwerven in wat nu de Hofjes van Wilton heet. We adverteren een deel van de woningen eind augustus via Woonnet Rijnmond. Ook reserveren we weer appartementen voor mensen die gebruik willen maken van de doorstroomregeling. Daarvoor hoeft u niet te wachten tot augustus. U kunt uw interesse nu al kenbaar maken.

409 018 Kopiëren

Fotografie van al onze woningen en complexen

Michelle Muus en Jacco Valk fotograferen dit jaar al onze woningen en complexen. Wij kunnen niet aangeven wanneer zij in uw straat langskomen. Dat is onder andere afhankelijk van hun eigen agenda, van het weer, van de stand van de zon en van gepland onderhoud. Daarom stellen wij ze hier graag aan u voor en vertellen we u hoe zij werken.

Fotografie Vastgoed

Hoe voorkomt u ventilatie-overlast?

In de zomer grijpen mensen regelmatig naar hun barbecue. Lekker en gezellig natuurlijk! Maar als de wind net op het ventilatiesysteem van een woning staat, brengt dat de geur bij al uw buren ver naar binnen.

Ventilatieoverlast2

Binnentuin Wattstraat feestelijk geopend

Op woensdag 8 mei vierden de huurders van het seniorencomplex aan de Wattstraat een feestje. Hun binnentuin heeft een flinke opknapbeurt gekregen en is een heerlijke, groene plek geworden. Het feestje was ook een goed moment om de naam van de tuin bekend te maken: Tuintje Weltevrede.

20240508 083 Cm.Muus

15 mei Schoonevent Jozef Oreliosingel

Op 15 mei organiseren we samen met Irado en de gemeente Schiedam weer een 'Schoonevent'. Deze keer komen we langs op de Jozef Oreliosingel. Wilt u leren wat u allemaal kunt doen om uw buurt schoon te houden? Kom dan ook! Iedereen is van harte welkom tussen 13.30u en 15.30u.

Whatsapp Image 2024 04 17 At 16.28.43

Theo, Radboud en Marjo blikken terug op 8 jaar Adviesforum

Eigenlijk zouden ze graag blijven meedenken, maar hun twee termijnen bij het Adviesforum zitten erop. Schiedammers Marjo Stijns, Theo van Giezen en Radboud Sinnecker nemen eind mei afscheid. Tevreden blikken zij terug. ‘De plus van Woonplus is steeds zichtbaarder geworden. Daar hebben wij een steentje aan kunnen bijdragen. We nodigen jong en oud uit om te solliciteren op deze mooie functie en onze rol over te nemen.'

Adviesforum Woonplus Schiedam 2

Samen tegen eenzaamheid

Wist u dat de helft van de Nederlanders zich eenzaam voelt? 1 op de 7 voelt zich zelfs erg eenzaam. Bij Woonplus nemen we daarom steeds vaker initiatieven om eenzaamheid tegen te gaan én te voorkomen. Laatst ontvingen we zes medewerkers van het Ministerie van VWS. Zij wilden graag meer leren over de rol die de fysieke omgeving kan spelen in de strijd tegen eenzaamheid. 

Eentegeneenzaamheid3