Raamovereenkomst voor verduurzaming 2400 woningen getekend

Donderdag 21 december tekenden we met TBI-onderneming ERA Contour, BM van Houwelingen, Smits Vastgoedzorg en Hoftijzer Vastgoedonderhoud de raamovereenkomsten voor ons project 'uitfasering EFG-labels 2024-2028'.  Een bijzonder moment!

Emile Klep, directeur-bestuurder Woonplus: ‘Het uitfaseren van onze EFG-labels vóór 2029 is een verplichting vanuit de overheid. Wat ik heel goed vind, is dat we meteen alle woningen in de complexen isoleren. Het project is daarmee vier keer zo groot geworden. We isoleren 1600 woningen verder dan het minimaal vereiste D-label. Daarmee gaat het wooncomfort van veel huurders er de komende vijf jaar flink op vooruit.’

EFG-label wordt D-label
In de eerste bouwstroom verduurzamen we zo’n 220 woningen met een EFG-pre-label naar minimaal energielabel D. De 534 woningen met minimaal een energielabel D in dezelfde woongebouwen, gaan in een aantal maatregelen mee. Bijvoorbeeld bij het vervangen van enkel glas en het saneren van open verbrandingstoestellen. Smits Vastgoedzorg en Hoftijzer Vastgoedonderhoud voeren de eerste bouwstroom uit.

D-labelwoning transformeert naar B-label
In de tweede bouwstroom krijgen 120 EFG-pre-labelwoningen een upgrade naar energielabel B. Ook zo’n 693 woningen met minimaal label D worden verhoogd naar energielabel B. BM van Houwelingen realiseert deze tweede bouwstroom.

Ruim 700 woningen krijgen toekomstvaste isolatie
Bouwstroom drie omvat zo’n 180 EFG pre-labelwoningen en 605 woningen met een hoger label. Deze woningen brengen we naar het niveau van de Standaard. De woningen zijn daarmee toekomstvast geïsoleerd. Dat betekent dat er geen extra isolatie meer nodig is om ze later te verwarmen zonder aardgas. Deze derde bouwstroom wordt gerealiseerd door ERA Contour.

Lees hier meer over dit project en volg de ontwikkelingen >