Binnentuin Wattstraat krijgt een nieuw jasje en bewoners dachten mee

Kent u het seniorencomplex aan de Wattstraat? Dan weet u misschien ook dat de huurders daar over een gezamenlijke binnentuin beschikken. Maar wat een fijne plek zou kunnen zijn om elkaar te ontmoeten en van het zonnetje te genieten, is in de loop der jaren enigszins verwaarloosd. Zonde! Daarom zijn we op 23 januari met een grote opknapbeurt gestart. De ideeën voor de vernieuwde tuin zijn aangedragen door de bewoners zelf.

Verzakte bestrating, achterstallig onderhoud, struiken die weleens een goede snoeibeurt konden gebruiken: de binnentuin van de Wattstraat nodigde niet uit om daar eens lekker te gaan zitten. Dat moet anders, vonden wij bij Woonplus. Nu hadden we natuurlijk zelf een plan kunnen bedenken voor het opknappen van de tuin. Maar wij vinden het juist belangrijk om in te spelen op de wensen en de behoeften van onze huurders. Dus kozen we voor een andere aanpak.

Ideeën verzameld
We vroegen Jennefer en Danny van de stichting Peen en Ui om ons te helpen. Zij organiseerden vorig jaar juli een speciale middag voor bewoners om ideeën te verzamelen voor de binnentuin. Dat werd niet alleen een gezellig, maar ook een heel nuttig evenement. We ontdekten dat bewoners het vooral belangrijk vinden dat er in de tuin plek is om te zitten, om er tot rust te komen en om van de vogels te genieten. Ze geven de voorkeur aan bloeiende planten die weinig onderhoud vragen en zouden het leuk vinden als er een klein moestuintje kwam.

Definitief ontwerp
Leuk deze ideeën van de bewoners! We hebben ze doorgegeven aan hovenier Stef Went uit Vlaardingen en hij maakte op basis daarvan een mooi tuinontwerp. Eind november kregen de bewoners dat ontwerp te zien en mochten zij weer hun mening geven. Uiteindelijk heeft de hovenier alle suggesties zoveel mogelijk meegenomen in het definitieve ontwerp.

Gevleugelde gasten
En nu is het zover. Sinds dinsdag 23 januari is de hovenier aan het werk in de binnentuin. Er komt nieuwe bestrating en een fijne zitgelegenheid, de schutting wordt opgeknapt en er wordt een verhoogde bak geplaatst voor een moestuintje. Met waterschalen en vogel- en vlinderkastjes hopen we veel gevleugelde gasten naar de tuin te lokken. En omdat wij – en de bewoners! – het zonde vinden om bestaande beplanting weg te gooien, maken we in het nieuwe ontwerp gebruik van struiken en bomen die nog goed zijn. Daarnaast komt er nieuwe beplanting bij.

Tuinfeestje
De werkzaamheden in de binnentuin van de Wattstraat zullen in totaal zo’n drie tot vier weken duren en op een later tijdstip zal de beplanting nog in orde worden gemaakt. Wanneer alles helemaal klaar is, organiseren wij voor de huurders nog een mooi tuinfeestje. Wij wensen de bewoners van de Wattstraat nu alvast veel zonnige, fijne uurtjes in hun gezamenlijke binnentuin!