Team wijk- en buurtbeheerders straks weer op volle sterkte

We noemen ze vol trots ‘onze oren en ogen in de buurt’: de wijk- en buurtbeheerders van Woonplus. Vorig jaar hadden we helaas te maken met personeelswisselingen waardoor het team niet meer compleet was. Daarom waren we ontzettend blij met de komst van Antano Sparreboom, die ons tijdelijk kwam ondersteunen. En er is meer goed nieuws: in december mochten we een nieuwe buurtbeheerder verwelkomen en op 1 februari start een nieuwe wijkbeheerder. Zo krijgen we het team weer goed op orde.

In december is Prashant Nandkoemarsing in Schiedam Noord en Groenoord-Midden aan de slag gegaan als buurtbeheerder. Dion van der Woude wordt vanaf 1 februari wijkbeheerder van Noord, West en Centrum. In maart ontvangt u een speciale editie van Woonplus Nieuws die helemaal gewijd is aan onze buurt- en wijkbeheerders. We stellen de nieuwe gezichten dan uitgebreid aan u voor. 

Ervaring opdoen
Antano Sparreboom kwam begin oktober bij ons, maar gaat Woonplus per 1 juli weer verlaten. Niet omdat hij het hier niet naar zijn zin heeft of omdat wij niet blij met hem zijn. Antano volgt een traineeship van twee jaar en doet in die periode bij drie woningcorporaties ervaring op. Hij vertelt: “Ik heb de hbo-opleiding Social Work gedaan en met dit traineeship word je klaargestoomd voor het werken bij een woningcorporatie. Daarvoor volg ik naast het werk ook nog één keer in de twee weken een dag lang training, bijvoorbeeld over leefbaarheid of over verhuur.”

Inbreker?
Antano werkte de eerste maanden als buurtbeheerder in Zuid en Oost en sinds 1 januari in Nieuwland en Oost. “Ik heb ontzettend veel mensen leren kennen. Als ik nu mijn looproute doe, kom ik zoveel bekende gezichten tegen. Dat is niet alleen heel leuk, het is ook belangrijk. Met de buurt- en wijkbeheerders wil Woonplus zichtbaar zijn in de wijk en ik merk dat die aanpak goed werkt. Huurders spreken mij makkelijk aan en door mijn ogen en oren goed open te houden, weet ik wat er allemaal speelt.” Andersom merkte Antano dat ook huurders soms heel alert zijn. In zijn beginperiode werd hij tot twee keer toe aangezien voor een inbreker. Hij kan erom lachen. “Onze bedrijfskleding is zwart en als mensen dan in het donker een vreemd gezicht zien, lijkt dat natuurlijk verdacht. Ik vind het juist positief dat huurders zo waakzaam zijn.”

Terugkeer naar Woonplus
Eind juni neemt Antano afscheid van Woonplus en begint hij bij een andere woningcorporatie aan zijn tweede opdracht. Waar dat is, weet hij nu nog niet. “Ik zou het wel heel leuk vinden om dan als verhuurmakelaar ervaring op te doen. Dat lijkt me ontzettend interessant.” Dat hij na het traineeship van twee jaar weer terugkeert naar Woonplus, sluit Antano zeker niet uit. Hij vertelt dat hij zich hier erg welkom voelt, met leuke collega’s werkt en Schiedam een fijne werkomgeving vindt. Hij weet dan ook nu al dat hij zijn tijd hier over een paar maanden met een goed gevoel gaat afsluiten. “Ik ben blij dat ik de kans gekregen heb om hier mijn eerste werkervaring op te doen. En ik wil de huurders graag bedanken voor de leuke contacten en gesprekken. Zij hebben absoluut bijgedragen aan deze positieve eerste ervaring in het vak.” Om er dan aan toe te voegen: “Maar ik ben nog niet weg, hoor! De komende vijf maanden sta ik graag nog voor de huurders in mijn wijk klaar.”