Binnentuin Wattstraat feestelijk geopend

Op woensdag 8 mei vierden de huurders van het seniorencomplex aan de Wattstraat een feestje. Hun binnentuin heeft een flinke opknapbeurt gekregen en is een heerlijke, groene plek geworden. Onder het genot van een lekker soepje en vrolijke muziek werd de officiële opening gevierd. Het feestje was ook een goed moment om de naam van de tuin bekend te maken: Tuintje Weltevrede.

De binnentuin van het seniorencomplex was de afgelopen jaren flink verwaarloosd. Hartstikke jammer natuurlijk en daarom besloten we de tuin eens goed onder handen te nemen. Daarbij vroegen we de bewoners of ze met ons wilden meedenken. Per slot van rekening zij zijn de gebruikers van de tuin en moeten zij er zoveel mogelijk plezier aan beleven. Jennefer Verbeek en Danny Molenaar van Peen en Ui organiseerden een ontmoetingsmiddag waarbij alle bewoners hun ideeën en wensen konden doorgeven.

Mooi ontwerp
Het lijstje met wensen van bewoners en Woonplus was best lang. Zo wilden we graag voldoende zitgelegenheid, planten die weinig onderhoud vragen, ruimte voor moestuinieren, een aanpak tegen duivenoverlast en een inrichting die bijdraagt aan de biodiversiteit. Met al deze suggesties maakte Stef Went van De Tuin Hoveniers uit Vlaardingen een mooi ontwerp. Op 23 januari ging de schop in de grond en maakten we een begin met de werkzaamheden.

Naam verzinnen
Het eindresultaat mag er zijn! Er is veel groen in de vernieuwde binnentuin en het is een heerlijke plek om rustig van het zonnetje te genieten of een praatje te maken met een medebewoner. Samen met de huurders hebben we ook wat regels opgesteld voor de tuin en die hebben een leuk plaatsje op de muur gekregen. Daar hangt ook het naambordje: Tuintje Weltevrede. Deze leuke naam is bedacht door een van de bewoners van het complex. Alle bewoners konden een voorstel voor de naam indienen. De uiteindelijke keuze uit de voorstellen hebben we bij Woonplus gemaakt. 

Zonnetje
Het openingsfeestje op 8 mei was een schot in de roos. Bijna alle huurders waren erbij en er werd volop gepraat, gezongen en gelachen. Toen zelfs het zonnetje nog even doorkwam, was het tuinfeestje pas echt compleet.

Wij wensen de bewoners veel plezier met hun vernieuwde binnentuin!