Update Staatsliedenbuurt: hoe staan we ervoor?

Vorig jaar juni gaven wij een update over de herstructureringsplannen voor de Staatsliedenbuurt. Daarin verwezen we naar de brief die wij op 22 mei 2023 aan de gemeente hebben gestuurd. In deze brief schreven we dat we ons grote zorgen maakten over de voortgang van de plannen voor de buurt. Ook stond daarin dat we nog tot eind 2023 de tijd wilden nemen om samen met de gemeente het vertrouwen in een succesvolle aanpak te herstellen. Hoe staan we er nu voor?

De opstart was helaas traag, maar eind vorig jaar is er een bemiddelaar aangesteld. Daarmee zijn de gesprekken met de gemeente weer op gang gekomen. We zijn nog niet klaar, maar op dit moment hebben we voldoende vertrouwen in een goede uitkomst. Daarom willen we dit traject in elk geval voortzetten. We hopen u snel duidelijkheid te kunnen geven over het resultaat.

In de tussentijd blijven we natuurlijk goed contact houden met de bewoners in de buurt

  • Iedereen is nog steeds van harte welkom in onze buurtpost aan de van Hallstraat 28. Tweewekelijks houden we hier een inloopspreekuur.
  • Voor onze meedenkgroep hebben zich tot op heden twee bewoners aangemeld. Daar zijn we alvast erg blij mee. Wilt u ook meedenken over de leefbaarheid in uw buurt? Meld u dan nu aan. We zijn erg benieuwd naar uw idee├źn. Aanmelden kan telefonisch op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur, via e-mail of persoonlijk tijdens een van de spreekuren.
  • In oktober en november heeft Cauberg-Huygen aanvullend onderzoek gedaan naar de schimmelklachten. Daarvoor zijn meters geplaatst in verschillende woningen. Eind december had Cauberg-Huygen alle meters weer terug en konden ze de resultaten uitlezen. Wij verwachten het rapport in maart.