Eerste vernieuwde Wiltonflat bijna gereed!

“Ik ben bijna jaloers op de mensen die straks in augustus de sleutel krijgen. Als je hier mag wonen, dan ben je toch echt een goudvink?” Delaila de Heer, woonmakelaar bij Woonplus, raakt niet uitgepraat over de vernieuwde Wiltonflats. De eerste flat, met uitzicht op de Noordvestgracht, wordt in augustus opgeleverd. “En het goede nieuws is dat er nog een paar woningen beschikbaar zijn voor huurders die in aanmerking komen voor onze doorstroomregeling. Een prachtkans!”

Met zichtbaar en aanstekelijk enthousiasme vertelt Delaila hoe mooi de vernieuwde flats in het centrum worden. Ze weet zeker dat huurders en bezoekers het gevoel zullen hebben in een compleet nieuwe woning binnen te stappen. “Je herkent het gewoon niet meer. Dat zie je al meteen bij aankomst: het gebouw heeft veel bredere galerijen, waardoor je er gemakkelijk een scootmobiel kan plaatsen, er is een extra lift en het heeft een mooie, frisse uitstraling.”

Jaloersmakend mooie serre
Ook binnen in de woningen herinnert bijna niks meer aan hoe het was. Zo hebben de appartementen een fijne open keuken, een gloednieuwe badkamer met toilet, een aparte ruimte voor wasmachine en -droger, nieuwe deuren en een heerlijk balkon. Alleen de woningen op de bovenste verdieping zijn net even anders. Die zijn er later op gebouwd en hoefden minder drastisch aangepast te worden. Toch kregen ook deze appartementen een mooie nieuwe keuken en badkamer. Delaila is weg van die bovenste woningen. “Ze hebben geen balkon, maar een jaloersmakend mooie serre. Is het niet geweldig om al in het eerste voorjaarszonnetje of zelfs in de winter daar lekker met een koppie koffie te genieten van het uitzicht? Ik zie dat al helemaal voor me. En wil je toch buiten zitten, dan is er op de extra brede galerij genoeg ruimte om je stoeltje neer te zetten. Nog gezellig ook, met de buren zo vlak naast je.”

Unieke ligging
De Wiltonflats zijn speciaal bedoeld voor senioren. Delaila begrijpt wel waarom de plek zo geliefd is bij 55-plussers. “Ik hoor vaak dat mensen het ontzettend plezierig vinden om met leeftijdsgenoten te wonen. Dat zorgt voor veel saamhorigheid. Bewoners kijken echt naar elkaar om en staan voor elkaar klaar als dat nodig is. Sommige huurders wonen hier al sinds de beginjaren: toen de flats nog alleen bewoond werden door medewerkers van scheepswerf Wilton Feijenoord en hun gezinnen. Het is hier echt ‘ons kent ons’.” Ook de ligging is uniek: midden in het centrum en de winkels, het openbaar vervoer en faciliteiten als het buurtcentrum op loopafstand. “Na de vernieuwbouw zijn de woningen ook nog eens rollatortoegankelijk . Als je op latere leeftijd wat minder mobiel wordt, kun je hier gewoon lekker blijven wonen. Hoe fijn is dat?”

Buitenkansje
Wonen in de Wiltonflats is dus populair. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat er na de vernieuwbouw maar liefst 27 bewoners terugkeren. “Een unicum”, noemt Delaila dat. De woningen waarvan de huurders niet terugkeren, zijn beschikbaar voor Woonplus-huurders die gebruik willen én mogen maken van de doorstroomregeling voor senioren. Het merendeel van die twaalf ‘doorstroom- woningen’ ligt op de bovenste verdieping. “Een buitenkansje, als je het mij vraagt. Je hebt vanuit je woonkamer uniek uitzicht op de gracht en de twee molens: prachtig! Oh, en je hebt dan ook geen bovenburen. Wel zo rustig”, lacht ze.

Duurzaam wonen
Vanzelfsprekend vernieuwen we de Wiltonflats met veel zorg en aandacht voor duurzaamheid. Juist nu de energiekosten ongekend hoog zijn, is het fijn om te weten dat de woningen goed geïsoleerd zijn, voorzien zijn van triple glas (HR++ glas op de vijfde etage) en niet meer op het gas zijn aangesloten. De flats krijgen zonnepanelen op het dak die gebruikt gaan worden voor de elektra van de collectieve voorzieningen van het complex.

Meer weten over de Wiltonflats? Klik dan hier >