15 mei Schoonevent Jozef Oreliosingel

Op 15 mei organiseren we samen met Irado en de gemeente Schiedam weer een 'Schoonevent'. Deze keer komen we langs op de Jozef Oreliosingel. Wilt u leren wat u allemaal kunt doen om uw buurt schoon te houden? Kom dan ook! Iedereen is van harte welkom tussen 13.30u en 15.30u.

Op 17 april stonden we al samen op het binnenterrein van het Schuttersveld. Er werden gratis prikstokken uitgedeeld waarmee iedereen aan de slag kon om afval op het terrein op te ruimen. Ook was er een demonstratie van de zogenoemde 'rattenhotels'. Hoe werken die nou eigenlijk? Verder konden bewoners hun grofvuil inzamelen en er was een opschoonbrigrade aanwezig.

Een rondje in de veegwagen en tips & tricks
De veegwagen was bijzonder populair onder de kinderen! Één voor één mochten ze als bijrijder een rondje maken om het terrein schoon te vegen. Gelukkig was het droog en kwam er af en toe zelfs nog een zonnetje tevoorschijn. De gratis patatjes en snacks smaakten daardoor extra lekker. Iedereen ging uiteindelijk naar huis met een folder met daarin veel tips om vervuiling te voorkomen en te bestrijden. 

180 kilo afval opgehaald
Achteraf hoorden we dat er in totaal maar liefst 180 kilo afval door Irado is opgehaald! Al met al mogen we dus zeker spreken over een succesvolle opruimdag. We hopen dat het met de nieuwe tips & tricks lukt om die mooie schone omgeving voortaan ook bij te houden.