25 september Burendag: doet u mee?

Vindt u dat het hoog tijd wordt om uw buurvrouw of buurman eens in het zonnetje te zetten? Meld hem of haar dan aan voor onze 'Buurtkanjers' actie. Heeft u plannen voor een leuke activiteit op Burendag? Ook dat horen we graag. U maakt dan kans op een Burendagcheque van 50 of 100 euro.Zaterdag 25 september is het Burendag, een jaarlijks terugkerend initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts. Buren komen dan gezellig bij elkaar of doen wat goeds voor de buurt. Ook Woonplus doet graag mee aan Burendag 2021. We hebben daarom twee leuke acties bedacht.

Buurtkanjers
Heeft u een buurman of buurvrouw (wel een huurder van Woonplus) die veel doet voor zijn buren en/of de buurt? Iemand die boodschappen doet voor een zieke buurvrouw, de portiek opfleurt met vrolijke plantjes of regelmatig wat leuks organiseert voor de buurtkinderen? Iemand die het verdient om eens in het zonnetje te worden gezet? Laat het ons weten. We verrassen deze ‘buurtkanjer’ dan met een leuke attentie!

U kunt die fijne buurman of buurvrouw aanmelden door een mail te sturen naar wps@woonplus.nl, onder vermelding van Burendag. Vertel in de mail om wie het gaat (naam, adres en telefoonnummer) en waarom hij of zij zo waardevol is voor de buren en de buurt. Aanmelden kan tot 4 september. Uit alle aanmeldingen kiezen wij acht buurtkanjers.

Burendagcheques
Onze tweede actie is minstens zo leuk! Wij stellen vijf burendagcheques (2 x €50 en 3 x €100) beschikbaar. Daarmee kunnen huurders van Woonplus samen met hun buren wat leuks organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een koffie-uurtje met gebak, een feestelijke high tea of een spelletjesmiddag voor de kinderen. Op burendag.nl/burendag-en-corona vindt u tips over het veilig en coronaproof organiseren van een evenement of activiteit.

Voor een activiteit met minimaal 6 deelnemers kunt u een cheque aanvragen ter waarde van €50 en met minimaal 10 deelnemers een cheque van €100. U kunt de cheque aanvragen via wps@woonplus.nl, onder vermelding van Burendag. Vertel in de mail wat uw plannen zijn en wij laten snel weten of u op een bijdrage kunt rekenen. Op de dag zelf komen wij graag langs om sfeer te proeven én om een leuke fotoreportage te maken voor Woonplus Nieuws. Let op: ook deze aanvragen kunt u indienen tot 4 september. Dus wacht niet te lang!

Benieuwd wat er op Burendag 2021 allemaal georganiseerd wordt? Op burendag.nl/mijn-buurt ziet u een overzicht van alle activiteiten.