1e Nieuwsbrief Staatsliedenbuurt

De Staatsliedenbuurt gaat de komende jaren flink veranderen. Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, brengen we elk kwartaal een nieuwsbrief uit. De eerste valt vandaag bij alle buurtbewoners in de brievenbus en is hier ook online te lezen. In deze nieuwbrief vindt u:Interview Daniëlle Jutte (Woonplus) en Alexander Keizer (gemeente Schiedam): Wat gaat de gemeente Schiedam doen met de 11 miljoen van het Rijk? En wat betekenen die plannen voor de huurders? Daniëlle Jutte en Alexander Keizer geven in dit interview zoveel mogelijk duidelijkheid.

Aanpak vocht- en schimmelproblemen: De aanpak van de vocht- en schimmelproblemen gaat gewoon door. Ook nu we weten dat de eerste uitverhuizingen al volgend jaar gaan plaatsvinden. In een handig vraag- en antwoordoverzicht leggen we uit wat we precies gaan doen.

Beheer lege woningen door Ad Hoc: De woningen in de Staatsliedenbuurt gaan binnen één tot zes jaar gesloopt worden. Woningen die nu vrijkomen, gebruiken we daarom niet meer voor de reguliere verhuur. Dat zou betekenen dat er de komende jaren steeds meer woningen leeg komen te staan. Om te voorkomen dat er een ‘spookstad’ ontstaat, geven wij de woningen in beheer bij Ad Hoc. Deze organisatie gaat de woningen verhuren aan tijdelijke huurders. Patrick Hallatu van Ad Hoc vertelt hoe dat in zijn werk gaat.

Contactpersonen Woonplus: Tot slot introduceren we ons projectteam, zodat u weet bij wie u met welke vragen terecht kunt.