In de Buurttuin

Langs de Parkweg verrijst een gloednieuwe buurt met de veelzeggende naam 'In de Buurttuin'. Met haar brede stoepen, veel groen en talrijke speelplekken biedt de buurt straks alle ruimte voor gezellige ontmoetingen. In totaal realiseren we hier 71 eengezinswoningen en 74 seniorenappartementen voor de sociale verhuur. 

71 Eengezinswoningen

De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en zonnige achtertuinen. In de tuin is ook een privé berging te vinden. De eerste 27 woningen zijn inmiddels opgeleverd. De overige 44 volgen in het tweede kwartaal van 2023.

Bijzonder energiezuinig

De woningen hebben drie slaapkamers en een zonnige achtertuin met privé berging. Ze zijn allemaal voorzien van triple glas, een warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak liggen zonnepanelen.

Omdat de woningen zo energiezuinig zijn, betaalt u voor deze woningen een zogenaamde energieprestatievergoeding (EPV). Wat dit precies inhoudt, kunt u hier lezen.

Ontwerp uw eigen tuin

De tuinen worden kaal opgeleverd. U moet uw tuin dus helemaal zelf aanleggen. Ontzettend leuk natuurlijk! Maar houd er wel rekening mee dat dit extra tijd en geld kost. We helpen u graag op weg. Daarom ontvangt u van ons een brochure met een stappenplan voor de inrichting van uw tuin en tips voor het onderhoud.

Uw tuin is bij de oplevering wel al voorzien van een  erfafscheiding aan het openbaar gebied. Deze heggen, hekwerken of muurtjes onderhouden wij. Sommige woningen hebben een zogenaamd 'Delfts Stoepje'. Dit is een strook langs uw woning die niet bij uw woning hoort, maar die u wel mag gebruiken. 

Start verhuur

De volgende en laatste 44 woningen verwachten we in het tweede kwartaal van 2023 op te leveren. De verhuur start circa drie maanden van tevoren via WoonnetRijnmond.nl. Zorg er daarom voor dat u bij Woonnet Rijnmond ingeschreven staat. Hoe langer uw inschrijfduur, hoe groter de kans dat u voor een woning in aanmerking komt. Staat u nog niet ingeschreven? Doe dit dan in elk geval zo snel mogelijk.


74 Seniorenappartementen

Bij de entree van de Parkweg aan de Burgemeester van Haarenlaan realiseren we 2 kleinschalige appartementengebouwen. Elk gebouw bestaat uit 37 appartementen met drie kamers en een ruim balkon op het zuiden. Ze zijn circa 73 m2 groot. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en uiteraard een lift. De appartementen zijn allemaal bestemd voor senioren (55+).

Energiezuinig

De appartementen zijn net als de eengezinswoningen zeer energiezuinig. Ze zijn voorzien van triple glas en beschikken over een collectieve warmte- en koudeopslag installatie. Er is vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer. Dit maakt ze extra comfortabel. Op het dak liggen zonnepanelen. 

Een scootmobielpool

Bent u niet zo goed ter been? Dan kunt u gebruik maken van een zogenaamde scootmobielpool. U heeft hiervoor alleen een indicatie nodig. De scootmobielen in deze pool zijn eigendom van Rogplus. Heeft u een scootmobiel nodig? Dan kunt u er eentje lenen uit de pool. Dat is niet alleen duurzaam, het zorgt ook voor extra gemak. Zo hoeft u niet om te kijken naar het onderhoud: de scootmobiel staat opgeladen voor u klaar. Dit betekent wel dat er bij het appartementencomplex geen stallings- en oplaadruimte is voor een eigen scootmobiel.

Huurprijs

De kale huur van deze appartementen is €784,-. Bovenop deze huur betaalt u een bedrag van circa €195,00 aan service- en stookkosten.
Bij de toewijzing van de appartementen gelden ook inkomenseisen. Bent u alleen? Dan mag uw inkomen liggen tussen de €25.476 en €44.035*. Ben u met z’n tweeën? Dan mag uw inkomen liggen tussen de €34.576 en €48.625.

Huurtoeslag

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen heeft u ook recht op huurtoeslag. Daardoor kan uw netto huur in de praktijk flink lager zijn. Bent u alleen en heeft u een inkomen rond de €27.000?  Dan kan de toeslag oplopen tot wel €220. Bent u met z'n tweeën? Dan geldt dit bij een inkomen van €36.000. Wilt u weten op hoeveel huurtoeslag u recht heeft? Maak hier een proefberekening.

Start verhuur

Op een deel van de appartementen kon in de eerste week van januari via Woonnet Rijnmond worden gereageerd. Op dit moment verwerken we alle reacties. Eind januari nodigen we de eerste kandidaten uit voor een bezichtiging. Schiedammers krijgen daarbij voorrang.
De andere appartementen zijn bestemd voor 'doorstromers'. Bent u 55 jaar of ouder? Huurt u op dit moment een woning van Woonplus en is dit een grote, schaarse woning? Dan komt u voor deze regeling in aanmerking. U hoeft dan niet te reageren via Woonnet Rijnmond maar kunt rechtstreeks contact zoeken met onze seniorenmakelaars. Dit is nog steeds mogelijk. Lees hier meer over deze regeling >

*Bent u alleen en komt u in aanmerking voor de doorstroomregeling voor senioren? Dan mag uw inkomen hoger zijn, namelijk maximaal €48.625.