'Het was tijd om het roer om te gooien'
Bent u een voetballiefhebber? Dan heeft u aan buurtbeheerder Prashant Nandkoemarsing een prima gesprekspartner. Spreek hem gerust eens aan als u hem tegenkomt in de wijk. Dat vindt hij leuk. En natuurlijk kunt u niet alleen bij hem terecht om de prestaties van Feyenoord te bespreken; hij is er vooral om problemen te voorkomen en te verhelpen.
De wijk- en buurtbeheerders hebben een belangrijke rol bij Woonplus. Buurtbeheerders controleren bijvoorbeeld de schoonmaak van de openbare ruimtes, letten erop dat er geen afval in de portieken blijft staan en zorgen dat kleine mankementen, zoals klemmende deuren of losse tegels, worden opgelost. Wijkbeheerders hebben extra aandacht voor het signaleren, voorkomen en aanpakken van lichte overlast. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie, geluidsoverlast of jongerenoverlast.
Behulpzaam
Prashant is op 1 december 2023 gestart als buurtbeheerder voor Noord en Groenoord Midden. Inmiddels is hij ook waarnemend wijkbeheerder. Hij is 35 jaar en heeft een interessant carrièrepad gevolgd. “Ik ben begonnen in de retail en werkte onder meer in een ANWB-winkel en in verschillende kledingzaken. Hartstikke leuk, maar omdat er steeds meer online geshopt wordt, zag ik wel dat winkels het steeds moeilijker kregen. Daarom besloot ik iets compleet anders te gaan doen. Ik vind het leuk om veel contact met mensen te hebben en ben ook heel behulpzaam, dus koos ik voor een overstap naar de beveiliging.”
Te rustig
Prashant volgde een werk-leertraject op Schiphol en dat beviel hem prima. Na het behalen van zijn diploma was het door corona alleen lastig om werk te vinden op de luchthaven. Hij deed vervolgens tal van andere beveiligingsopdrachten, zoals op de markt en bij het gebouw van Nationale Nederlanden. “Dat was toch niet helemaal mijn ding. Ik wil graag bezig zijn en had het als beveiliger vaak veel te rustig. Tijd dus voor een nieuwe stap. Toen ik de vacature bij Woonplus zag, was ik meteen enthousiast. Hier komt alles samen wat ik belangrijk vind in mijn werk: contact met mensen, mensen helpen, afwisseling en lekker veel buiten zijn.” Tijd om het roer opnieuw om te gooien dus!
Slecht tegen verlies
Prashant voetbalt al sinds zijn vijfde en doet dat nog steeds. “Hoewel de derde helft tegenwoordig minstens zo belangrijk is”, lacht hij. “Maar ik ben nog wel fanatiek, hoor. Ik kan slecht tegen mijn verlies en ben dan echt een poosje chagrijnig. Dat heb ik ook als Feyenoord verliest.”
Gezellig praatje
Prashant is vrijwel dagelijks in zijn wijk te vinden. Hij benadrukt dat hij het leuk en belangrijk vindt om huurders te spreken. Prashant: “Zij kunnen met alle vragen en problemen bij mij terecht. Natuurlijk kan ik niet alles oplossen, maar ik ga zeker mijn best doen. En ook voor gewoon een gezellig praatje maak ik graag even tijd.”