‘Deelscootmobielen lossen wachtlijsten en stallingsproblemen in één keer op.'

Vorig jaar hebben we met Rogplus afgesproken om nog intensiever samen te werken. Zo willen we er samen voor zorgen dat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking zo lang en comfortabel mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kunnen we wel zeggen dat de intensieve samenwerking goed bevalt. En kondigen we meteen ook een nieuwe proef rondom mobiliteit aan: de deelscootmobiel!

In Nederland is er een wet die regelt dat, als iemand zichzelf niet kan redden, die persoon hulp krijgt van de gemeente. Dat is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hoe gemeenten die hulp geven, leggen ze vast in hun Wmo-beleid. In Schiedam, Vlaardingen en Maassluis voert Rogplus dit Wmo-beleid voor deze gemeenten uit. Omdat een belangrijk onderdeel van het Wmo-beleid te maken heeft met wonen, werkt Rogplus veel met ons samen. Wij zorgen voor de huisvesting, Rogplus voor de voorzieningen in de woning.

Advies
Om de samenwerking goed te laten verlopen, hebben we vorig jaar afspraken gemaakt. “Die gaan bijvoorbeeld over collectieve woningaanpassingen, doorstroming en mobiliteit”, vertelt Jasper Flinterman, Wmo-consulent en relatiebeheerder Wonen bij Rogplus. “We denken bijvoorbeeld mee met Woonplus bij nieuwbouwprojecten voor senioren. Dan geven we advies over hoe je de woningen goed toegankelijk maakt. En wijst Woonplus een bestaande woning toe aan iemand met een lichamelijke beperking of aan een oudere? Dan adviseren we over aanpassingen in de woning.”

Doorstroomregeling senioren
We werken ook met Rogplus samen bij onze doorstroomregeling. Dat is onze regeling voor senioren die in een woning wonen die eigenlijk niet meer bij hun levensfase past. Een grote eengezinswoning bijvoorbeeld. Verhuizen deze senioren naar een kleinere woning, dan kunnen zij via de doorstroomregeling allerlei voordelen krijgen. “Wij adviseerden Woonplus bij het maken van de regeling en helpen ook bij de uitvoering.”, zegt Jasper. “Zo kunnen wij huurders, die via de doorstroomregeling verhuizen, adviseren over eventuele aanpassingen in de woning.”

Mobiliteit
Een belangrijk onderwerp voor Rogplus is mobiliteit. “We willen graag dat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking zo lang mogelijk kunnen gaan en staan waar ze willen”, vertelt Tom Ernst, Wmo-consulent en relatiebeheerder Mobiliteit bij Rogplus. “Mensen, die niet goed ter been zijn, kunnen daarom een scootmobiel bij ons aanvragen. Daar zit alleen een grote ‘maar’ aan”, zegt Tom. “Er zijn lange wachtlijsten voor scootmobielen. Sommige mensen staan er al anderhalf jaar op. Scootmobielen zijn wel beschikbaar maar er is te weinig stallingsruimte in de wooncomplexen. En stallingsruimte bijbouwen, als dat al kan, is te duur.”

Stallingsprobleem
Het stallingsprobleem wordt meteen duidelijk als je binnenstapt bij een wooncomplex waar veel senioren wonen. “Daar zie je op allerlei plekken scootmobielen staan”, zegt Tom. “Op galerijen, voor deuren, onder trappen, in trappenhuizen, noem maar op. Ook zijn er scootmobielen die op een onveilige manier worden opgeladen, met een verlengsnoer bijvoorbeeld. Als er daardoor brand ontstaat en zo’n scootmobiel ook nog eens een vluchtweg blokkeert … Dat wil je niet meemaken. De brandweer wil daarom dat Woonplus en Rogplus dit samen oplossen.”

Rolls Royce
Tom droeg een oplossing aan die zowel het veiligheids- als het stallingsprobleem in één klap wegneemt: deelscootmobielen. “Met deelscootmobielen komen er op een centrale plek in een wooncomplex meerdere scootmobielen te staan. Iedereen die daar woont en die volgens het Wmo-beleid in aanmerking komt voor een scootmobiel, mag er gebruik van maken. We rekenen daar geen eigen bijdrage voor”, vertelt Tom. “Mensen, die al een scootmobiel van Rogplus hebben, kunnen die inleveren.”
“De deelscootmobiel is van uitstekende kwaliteit”, zegt Tom trots. “Het is de Rolls Royce onder de scootmobielen, met een actieradius van 40 tot 45 kilometer. Ter vergelijking: met een gewone scootmobiel kun je maximaal 25 kilometer rijden. En de vering is zeer goed. Dus ook als je bijvoorbeeld rugklachten hebt, is de deelscootmobiel zeer geschikt.”

Eenvoudig reserveren
“Het reserveren van een deelscootmobiel gaat heel gemakkelijk via een gebruiksvriendelijke app op een beeldscherm in de stalling”, verzekert Tom. “Met slechts drie klikken reserveer je een scootmobiel. Je kunt twee weken vooruit plannen. En er is altijd een mogelijkheid voor direct gebruik. Dan klik je in de app op ‘Nu rijden’ en dan wijst het zich vanzelf.”

Geen wachtlijst meer
Een groot voordeel van deelscootmobielen: de mensen die nu op de wachtlijst staan voor een scootmobiel, kunnen meteen gebruik maken van de deelscootmobiel. De complete wachtlijst vervalt daarmee. In Vlaardingen heeft Rogplus in twee wooncomplexen al een proef met deelscootmobielen lopen. “We krijgen daar veel positieve reacties van bewoners”, zegt Tom tevreden. “Tegelijkertijd merken we ook dat er bewoners zijn die eraan moeten wennen. Vooral de mensen die eerst een eigen scootmobiel hadden. Dat is ook niet meer dan logisch. We zijn nu aan het kijken welke woonlocaties van Woonplus geschikt zijn om daar een proef te starten. De eerste proef verwachten we in elk geval in 2024. Hopelijk kunnen we daar snel meer over vertellen.”