De Hofjes van Wilton

De Hofjes van Wilton worden gevormd door de drie ‘Wiltonflats’ en de daar tussen gelegen tuinen. Ze liggen aan de Paulus Buysstraat in Schiedam-Nieuwland. De flats worden zo ingrijpend verbouwd, dat het resultaat gelijk is aan nieuwbouw. Alle appartementen zijn bestemd voor senioren. De eerste twee flats zijn inmiddels opgeleverd. 

De appartementen krijgen allemaal een nieuwe, frisse uitstraling. Ze variëren in grootte van circa 50m2 tot 75m2, hebben drie of vier kamers en zijn goed toegankelijk met een rollator. Ook hebben ze een heerlijk zonnig balkon op het zuiden (op de bovenste verdieping is dit een mooie serre). Daarnaast beschikken de flats natuurlijk over goede, betrouwbare liften.


Corine Quist woont al in de Wiltonflat die vorig jaar werd opgeleverd. In dit filmpje vertelt ze er enthousiast over. "We zijn hier net één grote familie', vertelt ze. 'We zitten regelmatig op de ruime galerij te klessebessen en straks krijgen we er ook nog een grote gezamenlijke tuin bij!"Ook Luuk Peeters verruilde zijn eengezinswoning voor een appartement in de Wiltonflat. Vanuit zijn serre op de bovenste etage wijst hij ons enthousiast op de grootste molens ter wereld. “Met een beetje goede wil kan ik ze alle zeven zien. Dat is toch geweldig?"
Lees hier zijn verhaal >


Gezellig, comfortabel en energiezuinig

Heel bijzonder is dat de galerijen van de Wiltonflats twee keer zo breed worden gemaakt. Daardoor is er meer dan genoeg ruimte voor scootmobielen maar ontstaat er ook ruimte voor gezelligheid. Tussen de drie flats liggen ook nog twee binnentuinen die we helemaal opnieuw gaan inrichten. Als die binnentuinen straks af zijn, komt er dus nog veel meer ruimte om elkaar te ontmoeten bij. 

De appartementen worden dankzij alle energievoorzieningen ook heel comfortabel en energiezuinig. Denk hierbij aan triple glas (behalve de bovenste verdiepingen, die krijgen vanwege technische beperkingen HR++ glas), zonnepanelen en een collectieve verwarmingsketel. De woningen worden ook technisch voorbereid op de toekomstige aansluiting op het warmtenet.


In dit filmpje nemen wij u mee door de modelwoning. Hierin krijgt u een goed beeld van de metamorfose die de flats ondergaan. 


Verhuur derde Wiltonflat

De derde Wiltonflat leveren we in oktober op. We adverteren een deel van de woningen eind augustus via Woonnet Rijnmond. Ook reserveren we weer  appartementen voor mensen die gebruik willen maken van de doorstroomregeling. 

Huurprijzen en maximaal inkomen
De kale huurprijzen van de appartementen liggen tussen € 650,43 en € 879,66. Bovenop deze huur betaalt u een bedrag van € 100,- aan service- en stookkosten. Het kan ook zijn dat u recht heeft op huurtoeslag. Dit hangt af van uw inkomen en uw vermogen. Uw netto huur kan daardoor een flink stuk lager uitvallen. De maximale huurtoeslag is circa € 220,-. 

Met voorrang verhuizen
Bent u 55 jaar of ouder? Woont u in Schiedam in een grote woning van Woonplus? Én is dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning? Dan komt u in aanmerking voor onze doorstroomregeling voor senioren. Met deze regeling kunt u met voorrang naar deze derde Wiltonflat verhuizen. U hoeft dan niet te reageren via Woonnet Rijnmond en kunt uw interesse rechtstreeks bij ons kenbaar maken. Bel daarvoor naar ons klantcontactcentrum en vraag naar onze seniorenmakelaar. Wij zijn elke dag bereikbaar tussen 8.30 uur en 16.30 uur via 010 204 51 00. Klik hier voor meer informatie over deze regeling.