In de Buurttuin

Langs de Parkweg verrijst een gloednieuwe buurt met de veelzeggende naam 'In de Buurttuin'. Met haar brede stoepen, veel groen en talrijke speelplekken biedt de buurt straks alle ruimte voor gezellige ontmoetingen. In totaal realiseren we hier 71 eengezinswoningen en 74 seniorenappartementen voor de sociale verhuur. 

71 Eengezinswoningen

De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers en zonnige achtertuinen. In de tuin is ook een privé berging te vinden. De eerste 27 woningen zijn inmiddels opgeleverd. De overige 44 volgen in het tweede kwartaal van 2023.

Bijzonder energiezuinig

De woningen hebben drie slaapkamers en een zonnige achtertuin met privé berging. Ze zijn allemaal voorzien van triple glas, een warmtepomp en vloerverwarming. Op het dak liggen zonnepanelen. Omdat de woningen zo energiezuinig zijn, betaalt u voor deze woningen een zogenaamde energieprestatievergoeding (EPV). Wat dit precies inhoudt, kunt u hier lezen.

Wilt u een idee hebben van de indeling? Bekijk dan hier een plattegrond van één van de woningen. Op de situatietekening kunt u zien waar de woningen met de huisnummers staan.

Ontwerp uw eigen tuin

De tuinen worden kaal opgeleverd. U moet uw tuin dus helemaal zelf aanleggen. Ontzettend leuk natuurlijk! Maar houd er wel rekening mee dat dit extra tijd en geld kost. We helpen u graag op weg. Daarom ontvangt u van ons een brochure met een stappenplan voor de inrichting van uw tuin en tips voor het onderhoud.

Uw tuin is bij de oplevering wel al voorzien van een  erfafscheiding aan het openbaar gebied. Deze heggen, hekwerken of muurtjes onderhouden wij. Sommige woningen hebben een zogenaamd 'Delfts Stoepje'. Dit is een strook langs uw woning die niet bij uw woning hoort, maar die u wel mag gebruiken. 

Start verhuur

De inschrijfperiode voor de eerste 27 woningen die we in juni opleveren, is inmiddels gesloten. De laatste 44 woningen verwachten we in het eerste kwartaal van 2023 op te leveren. De verhuur start circa drie maanden van tevoren via WoonnetRijnmond.nl. Zorg er daarom voor dat u bij Woonnet Rijnmond ingeschreven staat. Hoe langer uw inschrijfduur, hoe groter de kans dat u voor een woning in aanmerking komt. Staat u nog niet ingeschreven? Doe dit dan in elk geval zo snel mogelijk.


74 Seniorenappartementen

Bij de entree van de Parkweg aan de Burgemeester van Haarenlaan worden 2 kleinschalige appartementengebouwen gerealiseerd. Elk gebouw bestaat uit 37 appartementen met drie kamers en een ruim balkon op het zuiden. Ze zijn circa 75 m2 groot. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en uiteraard een lift. De appartementen zijn allemaal bestemd voor senioren (55+).

Energiezuinig

De appartementen zijn net als de eengezinswoningen zeer energiezuinig. Ze zijn voorzien van triple glas en beschikken over een collectieve warmte- en koudeopslag installatie. Er is vloerverwarming in de winter en vloerkoeling in de zomer. Dit maakt ze extra comfortabel. Op het dak liggen zonnepanelen. 

Start verhuur

De oplevering van de eerste 37 appartementen verwachten we eind 2022. De verhuur start circa drie maanden van tevoren via WoonnetRijnmond.nl. Zorg er daarom voor dat u bij Woonnet Rijnmond ingeschreven staat. Hoe langer uw inschrijfduur, hoe groter de kans dat u voor een woning in aanmerking komt. Staat u nog niet ingeschreven? Doe dit dan in elk geval zo snel mogelijk.