Coronamaatregelen voorlopig ongewijzigd

Afgelopen vrijdag was er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. De doorgevoerde versoepelingen geven ons helaas nog geen mogelijkheid om onze dienstverlening alweer te verruimen. Het aantal besmettingen is daarvoor nog te hoog. Wat betekent dit voor u als huurder?

In de lockdown is alles gericht op het minimaliseren van contacten. Bij Woonplus werken we dan ook zoveel mogelijk thuis. Maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Met name de collega’s die rechtstreeks contact met u hebben, kunnen hun werk niet thuis uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan onze technisch medewerkers, woonmakelaars en opzichters. Voor het uitvoeren van reparaties komen onze technisch medewerkers soms wel in 15 verschillende huizen op één dag. Dat betekent dat zij veel verschillende mensen op een dag ontmoeten. En dat vijf dagen per week. Dit vergroot het risico op besmetting enorm. Een risico dat ze meenemen naar elke nieuwe huurder die ze zien. En dus ook naar u.

Om u en hen zoveel mogelijk te beschermen, vragen wij daarom uw begrip voor de volgende maatregelen:

  • Kantoor Woonplus gesloten: Wij blijven telefonisch en per mail bereikbaar, maar ons kantoor aan de Valeriusstraat is gesloten voor bezoekers. Is een bezoek echt noodzakelijk? Dan is het natuurlijk mogelijk hiervoor een afspraak te maken.
  • Alleen spoedreparaties: Wij vragen u om alleen reparaties te melden die met spoed moeten worden uitgevoerd. Denk hierbij aan een lekkage, een verwarming die het niet doet of een raam of deur die niet meer sluit. Kan een reparatie ook wachten? Dan vragen wij u om deze op een later moment te melden. Op die manier kunnen we het aantal contacten van onze technisch medewerkers en aannemers zoveel mogelijk beperken.
  • Afspraken bij huisbezoek: Wij kunnen alleen een reparatie uitvoeren als er maar één persoon uit uw huishouden in dezelfde ruimte aanwezig is. Wilt u hier alstublieft rekening mee houden? Verder dragen onze medewerkers natuurlijk een mondkapje en houden zij 1,5 meter afstand.

Wij hopen dat u begrijpt dat het belangrijk is om deze maatregelen nog even te behouden. Op 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie. Wij  hopen van harte dat er dan weer versoepelingen worden afgekondigd waar ook wij weer in mee kunnen gaan.