Maak kennis met onze wijk- en buurtbeheerders!

Ze zijn de oren en ogen in de buurt: onze wijk- en buurtbeheerders. Met vijf man en één vrouw sterk zorgen ze ervoor dat het voor huurders van Woonplus fijn wonen is in hun wooncomplex of buurt. Ze houden alles scherp in de gaten en komen zo nodig in actie om problemen te voorkomen of te verhelpen. “Maar we zijn er ook voor een gezellig praatje hoor!”, vertelt wijkbeheerder Gido Cijntje. “We vinden het heel fijn als mensen ons aanspreken.”

Even een kort voorstelrondje. Michel van den Hoek en Gido Cijntje zijn wijkbeheerders en Fred Fukkink, Christopher Reijme, Rian van Merode en Niek Dijkstra zijn buurt­ beheerders. Michel vertelt: “De functie wijkbeheerder bestaat sinds 1 september 2021. Wij hebben deels dezelfde taken als de buurtbeheerder, maar hebben extra aandacht voor het signaleren, voorkomen en aanpakken van lichte overlast. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie, geluidsoverlast of jongerenoverlast.”

Schoon, heel en veilig
De buurtbeheerders noemden we vroeger huismeesters. Hun takenpakket is behoorlijk omvangrijk en uiteenlopend. Christopher: “Je kunt het samenvatten als ervoor zorgen dat de algemene ruimtes schoon, heel en veilig zijn. We controleren bijvoorbeeld de schoonmaak en letten erop dat er geen afval in de portieken wordt gezet. Maar we signaleren ook manke­menten, zoals slecht sluitende deuren of losse tegels. En als het om kleine dingen gaat, verhelpen we die zelf.” Niek vult hem aan: “Waar nodig werken we ook samen met hand­having, wijkagenten, politie en de gemeente.”

Als het gaat om het verbeteren van de woonkwaliteit, denken onze buurt­ en wijkbeheerders heel actief mee. Gido: “Wij zien vaak als eerste waar behoefte aan is. Is er een rommelhoekje bij een flat dat uitnodigt om grofvuil te plaatsen? Dan stellen wij bijvoorbeeld voor om dat dicht te zetten.”

Vaste looproute
De wijk­ en buurtbeheerders hebben elk hun eigen ‘stukje Schiedam’ in beheer, dat ze via een vaste looproute in de gaten houden. Rian: “In sommige delen van de wijk komen we dagelijks langs en in andere delen is eens in de twee weken voldoende. In het algemeen kun je stellen dat hoe hoger de flats, hoe meer controle er nodig is. Er wonen dan immers meer mensen en dus is de kans op overlast simpelweg groter.”

We zijn er om te helpen
Fred benadrukt dat de buurtbeheerders meer zijn dan een soort inspecteurs die controleren of huurders zich wel netjes gedragen. “We zijn er vooral ook om mensen te helpen. Wil iemand afval kwijt terwijl de vuilcontainer vol is? Of maakt iemand zich zorgen om een buurtbewoner? Dan vinden we het heel fijn als mensen ons dat vertellen.” De beheerders kunnen zeker niet alle problemen oplossen, maar weten vaak wel de weg naar de juiste instantie of hulpverlener. Ziet u een wijk­ of buurtbeheerder lopen? Spreek ze dan dus gerust aan! Ze zijn herkenbaar aan hun bedrijfskleding met Woonplus­logo.

Wie is wie?

Michel van den Hoek - Wijkbeheerder Nieuwland, Oost en Zuid

Michel van den Hoek

Wijkbeheerder Nieuwland, Oost en Zuid

Gido Cijntje - Wijkbeheerder Noord, West en Centrum

Gido Cijntje

Wijkbeheerder Noord, West en Centrum

Fred Fukkink - Buurtbeheerder Centrum, West, Woudhoek en Spaland

Fred Fukkink

Buurtbeheerder Centrum, West, Woudhoek en Spaland

Rian van Merode - Buurtbeheerder Zuid en Oost

Rian van Merode

Buurtbeheerder Zuid en Oost 

  • Bij Woonplus sinds: 2022 (tijdelijk)
  • Favoriete gespreksonderwerp: haar kat, pubquiz en triviacrack
  • Wanneer is Rian bij u in de buurt? Bekijk hier haar looproutes >

Niek Dijkstra - Buurtbeheerder Noord en Groenoord Midden

Niek Dijkstra

Buurtbeheerder Noord en Groenoord Midden

  • Bij Woonplus sinds: 2022
  • Favoriete gespreksonderwerp: gadgets (zoals de nieuwste mobieltjes, tablets en smarthome producten)
  • Wanneer is Niek bij u in de buurt? Bekijk hier zijn looproutes >

Christopher Reijme - Buurtbeheerder Nieuwland

Christopher Reijme

Buurtbeheerder Nieuwland