Komt u ook wonen in de Hofjes van Wilton?

Aan de Paulus Buysstraat in Schiedam-Nieuwland liggen de drie Wiltonflats. Deze flats ondergaan zo’n ingrijpende metamorfose dat we bijna kunnen spreken over nieuwbouw. De eerste twee flats zijn inmiddels opgeleverd en in oktober leveren we de derde Wiltonflat op. Heerlijk in het midden, tussen de twee grote binnentuinen. Bent u 55 jaar of ouder? Dan is dit dé kans om een plekje te verwerven in wat nu de Hofjes van Wilton heet. Op de foto hierboven ziet u enkele actieve leden van de bewonersgroep. Zij heten u alvast van harte welkom!

De Hofjes van Wilton is een uniek project. De flats hebben een compleet nieuwe indeling en inrichting gekregen. De appartementen variëren in grootte van circa 50m2 tot 75m2, hebben drie of vier kamers, zijn goed toegankelijk met een rollator en hebben een heerlijk zonnig balkon op het zuiden (op de bovenste verdieping is dit een mooie serre). De galerijen zijn twee keer zo breed gemaakt en daardoor is er meer dan genoeg ruimte voor scootmobielen én voor gezellige ontmoetingen. Alle appartementen zijn bestemd voor senioren.

Heerlijke binnentuin
Tussen de drie flats liggen twee binnentuinen die we helemaal opnieuw gaan inrichten. Daarvoor hebben we de hulp ingeschakeld van Buurtklimaatje. Zij organiseren workshops en bijeenkomsten met de bewoners om ideeën voor de inrichting van de tuin te verzamelen. Als de binnentuinen straks af zijn, hebben de bewoners een heerlijke plek om elkaar te ontmoeten, te (moes)tuinieren en lekker buiten te zitten. De Hofjes van Wilton doen ook mee met het proefproject ‘Gezond en Wel Thuis’. Het doel hiervan is dat senioren langer thuis kunnen wonen. Samen met de bewonersgroep Hofjes van Wilton en de Frankelandgroep gaan we de huurders van de Hofjes van Wilton stimuleren om elkaar te helpen en te ondersteunen. Ook gaan we bewoners mogelijkheden bieden om elkaar te ontmoeten.

Doorstroomregeling
Klinkt dat allemaal als muziek in de oren en heeft u belangstelling voor de Hofjes van Wilton? We adverteren een deel van de woningen van deze Wiltonflat eind augustus via Woonnet Rijnmond. Ook reserveren we weer appartementen voor mensen die gebruik willen maken van de doorstroomregeling. Hiervoor komt u in aanmerking wanneer u 55 jaar of ouder bent, in Schiedam in een grote woning van Woonplus woont en wanneer dit een zogenaamde ‘schaarse’ woning is. Wanneer u gebruik wilt maken van de doorstroomregeling kunt u contact opnemen met onze seniorenmakelaar (op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur via 010 204 51 00). Dit kunt u nu al doen. Klik hier voor meer informatie over de doorstroomregeling.


Huurprijzen en maximaal inkomen
De kale huurprijzen van de appartementen van de Hofjes van Wilton liggen tussen € 650,43 en € 879,66. Bovenop deze huur betaalt u een bedrag van € 100,- aan service- en stookkosten. Het kan ook zijn dat u recht heeft op huurtoeslag. Dit hangt af van uw inkomen en uw vermogen. Uw netto huur kan daardoor een flink stuk lager uitvallen. De maximale huurtoeslag is circa € 220,-.