Vanaf 1 januari geldt een strengere inkomensgrens voor sociale huurwoningen

­

Bent u op zoek naar een huurwoning? Voor sociale huurwoningen tot een netto huurprijs van €652,52 stelt de Europese Commissie per   1 januari 2011 een strengere inkomensgrens. Dit heeft mogelijk gevolgen voor u.

Vanaf 1 januari mogen woningcorporaties, en dus ook Woonplus Schiedam, sociale huurwoningen (bijna) alleen nog verhuren aan woningzoekenden met een jaarinkomen tot €33.614. Het gaat om een gezamenlijk belastbaar inkomen van u en uw eventuele partner en/of huisgenoten. Het inkomen van eventueel inwonende kinderen wordt niet meegerekend. Woonplus moet de inkomensgegevens controleren wanneer een sociale huurwoning wordt toegewezen.

Een inkomen boven € 33.614

Lopende huurcontracten blijven geldig, ook als uw inkomen hoger is dan € 33.614. Als u gaat verhuizen naar een nieuwe woning, dan gelden de nieuwe regels.

Met een inkomen boven € 33.614 komt u vanaf 1 januari 2011 vrijwel niet meer in aanmerking voor een nieuwe sociale huurwoning. Voor urgenten en herhuisvestingskandidaten bestaan er bepaalde uitzonderingen.  

De Europese regels gelden alleen voor de huurwoningen tot €652,52, dus u kunt natuurlijk wel reageren op woningen die duurder zijn dan € 652,52 of op koopwoningen. U heeft hier geen Woonpas voor nodig. Bekijk de vele woonmogelijkheden die Woonplus te bieden heeft in de vrije huursector en op het gebied van koopwoningen. Woonplus heeft een gevarieerd aanbod in zowel bestaande bouw als nieuwbouw.

Reden aanpassing

De regels veranderen door nieuwe Europese regelgeving. De Europese Commissie wil dat woningcorporaties de woningen die zij met steun van de overheid bouwen, toewijzen aan mensen met een inkomen tot €33.614. Woonplus is wettelijk verplicht hieraan mee te werken.

Meer weten?

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning? Vanaf 28 december staat op www.woonnet-rijnmond.nl een handige rekenmodule.

Meer informatie over de belangrijkste veranderingen vindt u bij de veelgestelde vragen over de toewijzing van sociale huurwoningen. Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met Woonplus.

 

­
­
­